Vjerovali ili ne: Zaštitar na aerodromu razoružao igračku

Pomisao da bi se simpatični kauboj Woody iz animiranog filma "Priča o igračkama" mogao smatrati teroristom, većini se ljudi doima smiješnom, gotovo i nemogućom. Međutim, s time se ne slažu zaštitari u londonskoj zračnoj luci Heathrow koji su kauboju-igrački zaplijenili minijaturni revolver, a zatim igračku vratili vlasniku.

Zbunjeni otac kojemu je igračka bila privremeno zaplijenjena, ipak je nakratko uspio fotografirati trenutak u kojem revni zaštitar nakon pregleda Woodyjeve figurice uklanja sićušni revolver.

 "Putovao sam s tom figurom po cijelom svijetu, i slikao Woodyja za svoga sina, a na Heathrowu je zaštitar zaplijenio Woodyjevo oružje. Svijet je sada sigurnije mjesto", glasio je njegov komentar nakon što je fotografiju s aerodroma objavio na portalu Reddit. Dodao je da je ovo prvi put da je imao problem s Woodyjem prilikom odlaska u inozemstvo.

"Iako je zaštitar bio vrlo ljubazan i pokušao zaobići pravila, na kraju je oružje ipak morao zaplijeniti", dodao je anonimni putnik. Komentari na portalu bili su raznoliki - mnogi su ostali iznenađeni, neki su šokirani, a većina se i nasmijala.

Ipak, glasnogovorniku Odjela za transport nije bilo do šale. Kratko je kazao da ne može i ne smije izravno komentirati nijedan događaj ili sigurnosni pregled, jer je politika da se ne komentiraju konkretni događaji i detalji sigurnosnog režima. "Zrakoplovne luke i zrakoplovi imaju pravo ukloniti bilo koji predmet koji se prenosi u ručnoj prtljazi ako ocijene da bi mogao biti prijetnja sigurnosti", odgovorio je listu The Daily Mail.

Izvor: Zaštita.info

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS