Tweetom pošaljite novac svojim sljedbenicima

Ne varaju vas oči, to je zaista nova mogućnost na Twitteru, ali za sada samo na francuskoj inačici. Od sada francuski korisnici mogu slati novac svojim followerima na temelju dogovora potpisanog između te microblogging stranice i jedne od najvećih banaka u Francuskoj – Groupe BPCE.

Tako će svi korisnici Twittera s otvorenim bankovnim računom ne samo u navedenoj francuskoj banci, već i u bilo kojoj drugoj, moći slati novac putem tweetova zahvaljujući servisu S-Money. Taj sustav izgrađen je na platformi koja omogućava novčane transfere putem tekstualnih poruka uz korištenje sigurnosnih standarda kreditne kompanije. Ono što je kod toga zanimljivo jest da pošiljatelj uopće neće morati znati primateljeve bankovne podatke.

To je potvrdio i izvršni direktor S-Money sustava plaćanja pri BPCE banci, Nicolas Chatillon izjavivši da novi sustav pojednostavljuje proces plaćanja, pošto je isti moguć jednostavnim tweetom. Nadodao je kako će više detalja, uključujući  to hoće li plaćanja biti privatna ili vidljiva, BPCE i twitter razotkriti ovih dana.

Twitterov menadžer za Francusku izjavio je za Financial Times da je model poruke od 140 znakova izuzetno prikladan za plaćanje radi svoje živosti, javnosti i razgovorne forme.

Prethodnog je mjeseca Twitter lansirao i probne verzije Twitter Buy-a, servisa koji omogućuje korisnicima da putem tweetova ostvaruju kupnju. Iz ovih je primjera jasno kako je tvrtka sve više orijentirana na pozicioniranje na tržištu biznismena. Šuška se i o novom servisu za plaćanje preko Facebooka, no detalji još nisu poznati.

Izvor: ICT Business

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS