Lopovi ukrali 2 miliona dolara sa bankomata

Tužitelji iz New Yorka podignuli su optužnice protiv 13 članova jedne kriminalne skupine koja je ukrala 2 milijuna $ iz bankomata smještenih na benzinskim postaja. To su učinili postavljanjem ''skimmer'' uređaja, što su neovlašteno postavljeni čitači magnetskih zapisa koji su imali Bluetooth i  minijaturnu kameru za čitanje PIN-ova koje korisnici unose.

 Između marta 2012. i marta 2013. godine skupina je ukrala novac iz bankomata smještenih u New Yorku, Nevadi i Kaliforniji. Obratili su pozornost na to da svaka njihova transakcija bude ispod 10 tisuća $ kako ne bi privukli sumnju vlasti. U pokušaju da operu ukradeni novac, pohranili su ga na 70 različitih bankovnih računa.

Kako bi zameli svaki trag imali su točno razrađeni plan, iz južnih američkih saveznih država bi ukrali osobne podatke korisnika, na istočnoj obali SAD-a bi koristili krivotvorene kreditne kartice, dok bi na zapadnoj obali podizali novac na bankomatima. Inovativnost ove bande je u korištenju Bluetootha na ''skimmerima'' što uklanja potrebu za njihovim fizičkim micanjem svaki puta kada se želi dobiti uvid u prikupljene podatke.

Izvor: Bug.hr

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS