Još jedna bitcoin banka hakirana i ugašena

U usporedbi sa slučajem najveće svjetske bitcoin burze Mt. Gox kojoj je ukradeno bitcoina u vrijednosti od 425 milijuna dolara, zbog čega je morala bankrotirati, najnoviji slučaj vezan uz kanadsku burzu Flexcoin djeluje kao "sitnica", no ponovo ukazuje na diskutabilnu održivost kriptovaluta.

Flexcoin je ovih dana zaustavio svoje poslovanje, nakon što je otkriveno da su mu hakeri ukrali bitcoina u vrijednosti od 600.000 dolara.

U svojem priopćenju vezanom uz gašenje burze, Flexcoin je objavio kako mu nije preostalo ništa drugo nego ugasiti poslovanje, jer ne posjeduje resurse niti bilo kakav način koji bi mu mogao omogućiti pokrivanje gubitaka.

Kako ne biste pomislili da se u vezi bitcoina danas mogu čuti samo loše vijesti, jedan od najpoznatijih američkih web dućana Overstock, objavio je da je kod njih kupovina bitcoinom prešla iznos od milijun dolara, te će i dalje podržavati trgovanje kriptovalutom. Ujedno su naveli podatak da je oko 4000 njihovih kupaca od siječnja ove godine kupovalo robu za bitcoin, a CEO Overstocka Patrick Byrne je za Wall Street Journal izjavio kako očekuje da će kupovine bitcoinom tijekom ove godine kod njih doseći protuvrijednost od 10 milijuna dolara.

Izvor: Vidi.hr

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS