VIDEO: Komunikacijski robot za kućanstvo

Ovaj robot će vam omogućiti komunikaciju s djecom s udaljenog mjesta i simulirati vašu fizičku prisutnost.

Ekipa koja stoji iza BOCCO robota, upravo je skupila traženih 20 tisuća dolara preko Kickstartera, što znači će pokrenuti proizvodnju ovog malog telekomunikacijskog robota koji će po nama biti najkorisniji djeci i njihovim roditeljima.

Ideja ovog robota je u tome da ga recimo držite na stolu ili u dječjoj sobi, a čim izađete iz stana, detektor na vratima aktivira sustav koji omogućuje da djeca komuniciraju sa svojim roditeljima kroz "tijelo" robota, a ne recimo putem pametnih telefona, jer im ovo stvara veći osjećaj fizičke prisutnosti.

Ukratko rečeno, ovaj robot ne može puno toga, osim što će prenositi glasovne poruke na pametne telefone članova obitelji, dok će korisnici s druge strane moći slati poruke na njega, a one dolaze putem WiFi-a, što znači da djeca neće biti povezana s vama na klasičnu telefonsku fiksnu ili mobilnu liniju, niti će im trebati neki drugi uređaj (osim Wi-Fi modema dakako).

 

 

Proizvođač vjeruje da će ovaj robot osim djeci, biti vrlo zanimljiv i starim osobama, te kažu kako predstavlja "jedan korak dalje u osjećanju komunikacije s onima koje volite"

 
 
 
Zadnji put promjenjen subota, 11 April 2015 02:57
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS