Ukraden Vam je telefon? Ne brinite, tu je sad Phound aplikacija!

Besplatna Android aplikacija omogućava korisnicima da zaštite ono što im je vrijedno - svoje mobilne telefone i lične podatke.
 
Kaspersky Phound! je razvijen da spriječi ovakve alarmantne situacije i nudi vlasnicima gedžeta veliku kontrolu na daljinu nad svojim uređajima i podacima skladištenim na njima preko portala My Kaspersky.
 
Ako korisnici izgube uređaj ili ga neko ukrade, mogu brzo da ga blokiraju kako bi izbjegli neovlašteno pristupanje, a mogu i da koriste GPS, GSM ili Wi-Fi mrežu da pronađu uređaj na mapi.
 
Da bi još više bila olakšana potraga za uređajem, korisnici mogu i da prave fotografije prednjom kamerom ili da postave poruku koja bi se pojavila na ekranu uređaja.
 
Ako korisnici izgube telefon ili tablet kod kuće ili u kancelariji, ovi uređaji mogu biti pronađeni uz pomoć alarma – uređaj će da proizvede glasan zvuk i nastaviće sa oglašavanjem dok korisnik ne ukuca tajni kod.
 
Kao posljednja mogućnost, korisniku se nudi opcija da na daljinu uz pomoć Phound! Izbriše sve podatke sa uređaja ili sa SD diska, uključujući kontakte, poruke, slike i slično, kao i da pokrene potpuni reset na uređaju ukoliko je neophodno.
 
Phound! je dostupna na osam jezika i može biti preuzet iz prodavnice Google Play Store, zvanične prodavnice za aplikacije za Androide. Aplikacija ima 17 MB i napravljena je za Androide 3.0 i novije.
Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2015 01:40
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS