Sigurnosne mobilne aplikacije su među najtraženijima!

Good Technology dao je statističke podatke o tome kako poduzeća u prvom kvartalu ove godine najviše preuzimaju poslovne custom aplikacije te se najviše brinu oko sigurnosti. Zabilježen je porast od 57 posto u odnosu na zadnje tromjesečje, a najviše su tražene aplikacije za mobilno printanje, bilješke i razne druge mobilne aplikacije.

Sigurnosne aplikacije su jedne od najviše traženih i one drže prva mjesta na top listama najviše traženih i skidanih aplikacija. To je i razumljivo pošto se zadnjih par mjeseci dogodilo dosta propusta u vezi online sigurnosti. Tvrtke su posebno osjetljive na sigurnost svojeg poslovanja tako da ne začuđuju podaci da se takve aplikacije i dalje najviše traže.

Poslovnjaci izgleda i dalje najviše povjerenja imaju u operativni sustav iOS što dokazuju i najnoviji podaci iz istraživanja.

iOS uređaji i dalje vode s ukupno 72 posto udjela kod preuzimanja aplikacija, dok je Android na drugom mjestu s 27 posto udjela. Pitate se gdje je tu Windows Phone -  on zauzima 1 posto udjela. Da, svega 1 posto udjela. Prilično razočaravajuće, mora se priznati.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS