Samsung Galaxy S5 sa funkcijama za zaštitu od krađe mobitela

Samsung je odlučio u svoj najnoviji flagship pametni mobilni telefon ugraditi funkcije naziva "Find My Mobile" i "Reactivation Lock", koje služe za zaštitu korisnika u slučaju krađe uređaja. Svi modeli Galaxyja S5 koji će se naći u prodaji (za sada) kod američkih operatera Verizon i U.S. Cellular dolazit će s ovom mogućnošću – ukoliko budu ukradeni, korisnik će moći locirati svoj mobitel ili ga zaključati kako ga lopov ne bi mogao koristiti.

Ovaj je potez naišao na odobravanje od strane državnih tužitelja u New Yorku i San Franciscu, koji su se i ranije zauzimali za ugradnju sustava protiv krađe u mobilne uređaje. Prema njihovim podacima u 2012. je u SAD-u prijavljeno preko 1,6 milijuna krađa mobitela.

I dalje ujavnosti postoje rezerve prema ovom načinu zaštite jer ga svaki korisnik mora na svom uređaju svjesno uključiti, ali u svakom je slučaju riječ o koraku u dobrom smjeru. Ostaje za vidjeti hoće li ovaj primjer slijediti i ostali proizvođači mobitela, te hoće li Samsung ovu opciju proširiti i na ostatak svijeta.

Izvor: Bug.hr

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS