Nova nadogradnja za Android Gmail

Nakon što je sredinom prosinca 2013. godine, Google nadogradio Gmail aplikaciju za Android na verziju 4.7 i njome omogućio slanje privitaka bez obzira na tip datoteke, te "cloud printing" i "vacation reminder", mjesec dana kasnije dolazi nam još jedna manja nadogradnja.

Ovaj put nije riječ o velikim promjenama u funkcionalnosti aplikacije, ali donosi zgodnu opciju koja već postoji na desktop verziji Gmaila – automatski prikaz fotografija. Nova opcija koliko praktična, toliko je i pomak u sigurnosti, jer omogućava Googleu da pristigle fotografije isporuči do korisnika putem svojih proxy servera, čime ujedno i spriječava korisnike u slanju fotografija s prikrivenim virusima. Ako vam se kojim slučajem ne sviđa pomisao da vam Gmail automatski prikazuje fotografije, Google je omogućio i isključivanje nove opcije unutar postavki aplikacije.

Nažalost u novoj pogodnosti će moći uživati samo korisnici koji imaju Android uređaj s minimalno ICS verzijom operativnog sustava ili većom. Korisnici sa starijim verzijama Androida i dalje su zapeli s 2.3.6 verzijom Gmaila.

 Novu verziju Gmaila pod oznakom 4.7.2 možete preuzeti kao i uvijek putem Google Playa, ako još niste primili obavijest o dostupnoj nadogradnji apk datoteku novog Gmaila možete preuzeti ovdje.

Izvor: Bug.hr

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS