Da li je Vaš iPhone rabljeni ili ne?

Novi posao u Kini jest sklapanje 'Frankenstein iPhonea' od starih dijelova, nakon čega slijedi poliranje kućišta, pakiranje kao novih i prodaja po punoj cijeni na različitim tržištima. Većina ljudi teško može raspoznati je li riječ o takvom uređaju ili nečem novom.

S obzirom na jeftinu radnu snagu, u Kini su se pojavila masivna skladišta s 'vojskama tehničara' koje rastavljaju stare uređaje kako bi stvorile 'novi', piše Daily Mail. Posao je toliko unosan da se sa zapadnjačkih tržišta u Kinu uvoze korišteni i neispravni Appleovi pametni telefoni kako bi se njihovi dijelovi iskoristili ili tek ispolirali - zatim vratili kao 'Frankenstein iPhonei'.

Kako možete prepoznati je li i vaš uređaj takav? Osnovni je savjet provjeriti odgovara li broj uređaja IMEI s onim na kutiji u kojoj je došao. iPhone ne bi smio biti već aktiviran, u suprotnom ga je netko već koristio. Držač SIM kartice uređaja također bi trebao nositi IMEI i serijski broj kao cijeli uređaj.

Postoji mogućnost da ove tri radnje nisu dovoljne da se prepozna autentičnost uređaja. Kako Daily Mail saznaje, to bi bilo moguće samo i isključivo otvaranjem uređaja. Osim tehničara zaduženih za hardver, tu su i specijalisti koji se brinu za kodove koji uređaje čine nerazlučivim od 'originalnih'.

Izvor: tportal.hr

Zadnji put promjenjen petak, 28 Februar 2014 23:34
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS