Brže, pametnije, a jednostavnije aplikacije

Brže, pametnije, a jednostavnije. Ove aplikacije imaju to sve, ako ne odjednom, onda bar u jednom prevladavajućem segmentu, a pri tome su i besplatne. 
 
Tehnologija postoji da bi nam olakšala život, skratila put do informacija i pomogla da budemo brži i učinkovitiji. Upravo to veoma dobro radi ovih pet aplikacija: 
 
1. Timeful 
Kalendar i 'to do' lista nisu ništa novo, ali ova aplikacija, trenutno dostupna samo za iOS, sadrži algoritam koji uči naše navike i s vremenom nam sugeriše kako učinkovitije provoditi vrijeme i obavljati stvari. 
 
2. Humin 
Idealan za sve one s ubrzanim životnim tempom koji pamte lica ali ih baš ne uspijevaju smjestiti u kontekst. Aplikacija prema telefonskom broju skenira kontakte i omogućava pretraživanje ključnih pojmova vezanih za osobu. Dostupno za iOS iAndroid 
 
3. AudioShot 
Šaljite muziku prijateljima na chat s bilo kog servisa kroz ovo proširenje za iOS tastaturu. 
 
4. Wiper 
Aplikacija za sigurnije čavrljanje koja nudi opcije brisanja istorije razgovora s obe strane od sada omogućava i operacije Bitcoinom – slanje, primanje i pohranjivanje kao poruke. Dostupno za iOS i Android 
 
5. Do 
Iz fabrike IFTTT recepata dolazi jednostavni Do, aplikacija-dugme koja jednim pritiskom pokreće izvršavanje do tri uzastopne radnje. Dostupno za iOS.
Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2015 01:54
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS