BH Pošta pomaže ugroženim stanovnicima poplavljenih područja!

BH Pošta je uručila pomoć svakom stanu i kući u Olovu koje su uništene u poplavama prethodnih dana. Štabovi civilne zaštite formirani su ranije u svim centrima pošta, a njihovo maksimalno zalaganje osjetilo se upravo ovih dana kada su poplave paralizovale skoro cijelu BiH.

Dva kombija BH Pošte i desetak dobrovoljaca išli su od porodice do porodice i dijelili boje za krečenje kako bi građani svoje domove što prije doveli u prijašnje stanje. Stanovnici Olova u nevjerici čiste svoje domove, izbacuju oštećeni namještaj i nadaju se da će dobiti pomoć kako bi svoje stanove ponovo renovirali i vratili se u njih da nastave život. Oni osim golih zidova nemaju više ništa od onoga što su godinama sticali, te će njihov povratak u normalne tokove života trajati sigurno mjesecima, ako ne i godinama.

BH Pošta dala je svoj mali, a za njih veliki doprinos, i ovim gestom najavili smo da ćemo se nastaviti solidarisati sa stanovištvom ugroženim u poplavama.

Danas su predstavnici Civilne zaštite BH Pošte već na drugom terenu. Naime, u Maglaj se uputila grupa zaposlenika koja će nastojati očistiti glavnu poštu koja još nije proradila usljed ogromne štete koja je nastala kao posljedica poplava.

BH Pošta će, u skladu sa mogućnostima, uključiti sve svoje kapacitete kako bi prije svega vratila u normalni proces rada sve uništene poštanske objekte, ali i pomogla svima kojima je pomoć potrebna da nastave normalan život koji su imali prije nego što su poplave paralizirale više od pola države BiH.

Najvažniji potez napravljen je izmještanjem opreme (računari i monitori, UPS) i dokumenata u objektima Olovo, Maglaj, Sanski Most koji su pored Šibošnice, Travnika 4, Gračanice, Gradačca, Brčkog i drugih bili poplavljeni vodom.

Štabovi civilne zaštite formirani su ranije u svim centrima pošta, a njihovo maksimalno zalaganje osjetilo se upravo ovih dana kada su poplave paralizovale skoro cijelu BiH. Civilna zaštita BH Pošte je u konstantnoj pripravnosti i aktivno radi u CP Tuzla, CP Zenica, CP Bihać, CP Travnik,  a ispomoć se realizuje preko CZ Sarajevo i CZ Generalne direkcije. U centrima pošta Goražde i Mostar nema problema uzrokovanih poplavom.

Generalni direktor Mujo Butković i Uprava Društva upoznati su sa situacijom i stanjem ugroženosti ljudi, objekata i imovine Društva i spremni su, u skladu sa mogućnostima, odgovoriti na sve zahtjeve. Nakon procjene štete, očekuje se otklanjanje posljedica, finansijska podrška, te vraćanje procesa rada od prije poplava.

Izvor: BH POŠTA

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS