Povećao se broj poginulih u vozilima 'Generals motorsa' zbog kontakt-brava

Porodice 74 poginula u nesrećama izazvanim lošim kontakt-bravama ugrađivanim u automobile "General motorsa", dobiće obeštećenje tog američkog proizvođača.
 
Advokat Kenet Fanberg koji za "General motors" radi na utvrđivanju slučajeva za koje se isplaćuje naknada, objavio je danas nov spisak, proširen sa sedam imena, dok ih je prošle nedelje bilo 67.
 
Pravo na naknadu ima i 126 ljudi povređenih u nesrećama izazvanim lošim konkat-bravama.
 
Te konkat-brave od vibracija tokom vožnje mogu da isključe motor automobila, te prestaju da rade servo-uređaji za upravljanje i kočenje što je uzrok nesreća, prilikom kojih, zbog gašenja motora, ne rade ni vazdušni jastuci.
 
"General motors" je primio 4.342 zahtjeva do 31. januara kada je istekao rok za potraživanje obeštećenja. Od toga se još provjerava 1.326 zahtjeva. Fanberg kaže da je više od polovine zahtjeva bilo nepodobno za razmatranje, ili im nedostaje dokumentacija.
 
"General motors" je više od jedne decenije znao da u "ševrolete kobalt" i u druge male automobile ugrađuje loše konkat-brave, ali je to priznao tek prošle godine i počeo da ih zamjenjuje kvalitetnijim.
 
Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2015 01:43
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS