JP Autoceste FBiH je sve svoje ljudske i materijalne potencijale stavilo na raspolaganje upravi civilne zaštite!

JP Autoceste FBiH od trenutka velikih poplava u Bosni i Hercegovini je sve svoje ljudske i materijalne potencijale stavilo na raspolaganje Federalnoj upravi civilne zaštite.

Odmah je osiguran besplatan prolaz vozila na autocesti A1 za pomoć koja se prevozi u ugrožene dijelove BiH: Federalna uprava civilne zaštite, Oružane snage BiH, gorska služba za spašavanje, rafting klubove iz cijele BiH, humanitarne organizacije, individualne skupine građana koji prevoze pomoć u pogođena područja kao i za vozila koja direktno ili indirektno učestvuju u evakuaciji lokalnog stanovništva.

Dio mehanizacije sa gradilišta na Koridoru Vc preusmjeren je na osposobljavanje putne komunikacije za Željezno Polje, Općina Žepče.

Alarmantno je stanje u Željeznom Polju gdje je 5.000 ljudi iz 11 sela već danima odječeno i u potpunoj je putnoj blokadi iz svih pravaca.

JP Autoceste FBiH odazvalo se apelu za pomoć koju je uputio premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić.

Zbog hitne deblokade šumskih puteva za komunikaciju prema Željeznom Polju i dostavljanju pomoći ugroženom stanovništvu, JP Autoceste FBiH je uputilo kamione, teške mašine, rovokopače i ostale strojeve kao i ljudstvo u to područije.

Radovi će se izvoditi bez prekida kako bi se što prije deblokiralo područije te dostavila potrebna pomoć i evakuacija ljudi.

JP Autoceste FBiH već pomaže ugroženim područijima u Općini Kladanj, područiju Kakanj – Zenice što će činiti i u narednom periodu.

Izvor: Autoceste FBiH

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS