U 2013. godini manje phishinga ali su napadi precizniji!

Prema Websenseu ove godine je poslano manje elektroničke pošte koja sadrži phishing  nego 2012. godine, ali su napadi phishingom postali sofisticiraniji te bolje usmjereni na korisne mete.

Količina phishinga je u 2013. godini pala na 0,5 % cjelokupne elektroničke pošte, dok je 2012. godine zauzimala 1,12 % elektroničke pošte. No s druge strane raste količina uvjerljivog sadržaja predmeta elektroničkih poruka je u porastu.

Najrašireniji uvjerljivi predmeti poruka su bili pozivnica na registraciju na LinkedIn, obavijest o neuspješnoj dostavi poruke, lažne obavijesti raznih bankarskih institucija ili obavijest o važnoj komunikaciji koja se mora nastaviti. Napadači namjerno koriste takve uvjerljive predmete kako bi zavarali sustave filtriranja, koji teže mogu filtrirati takav sadržaj zbog opasnosti da se blokiraju i potpuno legitimne poruke.

Također, teže je blokirati sadržaj koji stiže s legalnih domena kao što je Gmail. Kina je najveći izvor phishing elektroničke pošte, zatim slijede SAD, Njemačka, Velika Britanija, Kanada, Rusija, Francuska, Hong Kong, Nizozemska i Brazil.

Izvor: Bug.hr

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS