Stiga nam je novi Firefox, a evo šta donosi

Mozilla je jučer i službeno učinila dostupnim Firefox 27 za platforme Windows, Mac, Linux i Android. Zanimljivo je da je većina noviteta nevezana uz verziju za Android, koja je dobila tek podršku Transport Layer Security (TLS). Računala su nešto bolje sreće, a neke od noviteta saznajte u nastavku.

Firefox 27 za računala tako donosi nadogradnju Social API-ja koji omogućava integraciju više društvenih servisa, ali ovaj put uz istovremeno slanje obavijesti. Ranije su korisnici mogli vidjeti tek onaj servis koji bi odabrali za toolbar ovog internetskog preglednika. Osim ranije integracije i suradnje sa servisima Facebook, Cliqz, Mixi, MSN Now i Weibo, uz objavu verzije 27 stiže i podrška za Delicious i Saavn.

Dok će potonji koristiti uglavnom Indijci (riječ je o glazbenom servisu popularnom u toj zemlji), mreža Delicious je nešto poznatija internautima.

Od ostalih noviteta vrijedi spomenuti kako je Transport Layer Security (TLS) u verziji 1.2 dodan na računalne i mobilne varijante preglednika, premda je izvorno definiran još 2008. godine. Tu je još i podrška za protokol SPDY 3.1 te niz zakrpi za sigurnosne rupe.

Kao i uvijek, oni koji redovito koriste preglednik Firefox mogu ga preuzeti izravno iz njega, a ostali mogu 'skočiti' na službenu stranicu za preuzimanje.

Izvor: Tportal

Zadnji put promjenjen srijeda, 05 Februar 2014 17:31
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS