PRVA ŽRTVA NOVOG ZAKONA: Na Facebook postavio snimku seksa s djevojkom i sada mu prijeti zatvor!

Jedan 25-godišnji mladić iz Sarajeva suočen je s mogućnošću da bude osuđen na tri godine zatvora jer je na Facebook postavio snimku intimnog odnosa s djevojkom, potvrđeno je u petak iz tužiteljstva distrikta Brčko, koje je po prvi puta u Bosni i Hercegovini odlučilo kazneno goniti osobu odgovornu za zloporabu neke društvene mreže.
 
Kako je navedeno u priopćenju, 25-godišnjak je u svibnju prošle godine nedopušteno snimio djevojku za vrijeme intimnog odnosa, a potom je tu snimku putem Facebooka bez djevojčina znanja dostavio njenim poznanicama.
 
Snimka je načinjena u privatnim prostorijama čime je povrijeđena osobnost oštećene i narušen njen privatni život, stoji u optužnici objavljenoj u petak.
 
U istragu o ovom kaznenom djelu bile su uključene različite policijske strukture te Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH.
 
Iz tužiteljstva u Brčkom navode kako su korištene suvremene metode istrage slučajeva cyber kriminala, ranije razvijenih u okviru istraživanja kaznenih djela protiv sustava elekroničke obrade podataka.
 
Uz provjere sadržaja Facebook naloga optuženog i osoba kojima je slao snimku provedena je pretraga njegova stana, a oduzeto je i računalo kojim se koristio.
 
Za kazneno djelo okvalificirano kao neovlašteno optičko snimanje propisana je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.
 
Izvor: Hina 
Zadnji put promjenjen subota, 28 Mart 2015 01:55
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS