Poboljšanje sigurnosti korisničkih lozinki unutar Chromea

Francuski informatički entuzijast François Beaufort otkrio je novu mogućnost u open-source projektu Chromium, za koju se smatra da bi uskoro mogla zaživjeti i na stabilnoj inačici Chromea za Windowse.

Radi se o poboljšanju sigurnosti korisničkih lozinki pohranjenih unutar preglednika, a ista je do sada bila dostupna samo u Chrome inačici za MacOS.

Naime, do sada, da biste pristupili svojim lozinkama za prijavu na razne internetske servise i društvene mreže, trebalo je samo posjetiti za to namijenjen dio postavki (na lokaciji chrome://settings/passwords), i uključiti prikaz lozinki. Ovakav je sustav lako mogao biti iskorišten od zlonamjernika koji se nađu u prilici koristiti tuđe računalo, budući da su lozinke bile vrlo dostupne.

Uvođenjem nove opcije, prije otkrivanja lozinki Chrome će tražiti dodatnu provjeru identiteta korisnika koja se vrši upisivanjem master lozinke. Budući da već postoji na Mac platformi u stabilnoj inačici, nema razloga da ova mogućnost uskoro ne prijeđe sa Chromiuma i na Windows inačicu popularnog internetskog preglednika.

Izvor: Bug.hr

Zadnji put promjenjen petak, 06 Decembar 2013 15:21
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS