Koristite različite lozinke za svaki od web servisa

Ne tako rijetko se osjećamo potpuno izgubljeni kada moramo zapamtiti sve te moguće lozinke. Lozinke za društvene mreže, online bankarstvo, e-mailovi, lozinke za garažna vrata (ima već i takvih uređaja) itd.

Često od nas razni servisi traže lozinke koje su sve složenije i sve ih je teže zapamtiti. Naravno, razumijemo brigu od strane tih servisa jer se prije svega boje da hakeri ne dobiju pristup informacijama.

Wouter Smet, koji radi u kompaniji Engagor i odgovoran je za procese sigurnosti, napisao je vrlo temeljit vodič koji može pomoći ljudima da stvore pametne lozinke. Smet smatra kako treba stvoriti nekoliko različitih vrsta lozinki za različite uređaje i usluge. I u tome je bit stvari.

Vrlo je opasno imati jednu lozinku za više stvari jer time se omogućava da hakeri lakše probiju vašu zaštitu. Bilo bi dobro kada bi lozinke sadržavale velika i mala slova, brojeve i simbole. Kombinacija svega toga pruža najveću moguću zaštitu i time se onemogućava hakerima da lagano dođu do vaših informacija.

Izvor: ICT Business

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS