2014. godina mogla bi biti kobna za Pa$$w0rd

Ako postoji ijedno sigurnosno rješenje koje bi trebalo oti¸ći u povijest, to bi zasigurno trebale biti lozinke. S obzirom na to kojom lakoćom hakeri probijaju većinu lozinki i koliko je iritirajuće postalo pamćenje nebrojno mnogo lozinki koje se moraju sastojati od velikih i malih slova, znakova i brojki, samo je pitanje vremena kada će neka poduzetna tehnološka tvrtka pronaći način koji će nas sve zauvijek osloboditi od pamćenja silnih lozinki.

Amadou Diallo navodi da Google i Yubico rade na YubiKey Neo USB uređaju kojeg će korisnici moći koristiti kao ključ za prijavu na sve svoje online račune. Nakon prijave korisničkim imenom i PIN brojem na YubiKey, uređaj će sve šifrirane podatke slati na Chrome preglednik, te će se tim putem korisnicima odobriti pristup svim njihovim online računima.

Ono što čini ovo rješenje posebno jakim je to da hakeri moraju imati YubiKey Neo USB uređaj i korisničko ime i lozinku kako bi mogli pristupiti nekom online računu, a da bi došli do ove dvije stvari morali bi ukrasti YubiKey uređaj i prisiliti vlasnika uređaja da im kaže korisničko ime i lozinku.

Još uvijek ne postoji točan datum dolaska YubiKey Neo uređaja, no Diallo tvrdi da Google i Yubico namjeravaju lansirati ovaj uređaj već sljedeće godine.

Izvor: ICT Business

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 30 Decembar 2013 22:46
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS