Gazirani sokovi uzrokuju pucanje kolagena u koži

Zbog šećera u gaziranim sokovima ranije dobivamo bore. To se odnosi i na ostale zaslađene sokove, čak i one na kojima stoji natpis "bez šećera", a koji su zaslađeni umjetnim sladilima, jer uzrokuju pucanje kolagena u koži što dovodi do bora.
 
Čak i ako ne brineš zbog bora, sigurno želiš da tvoje lice izgleda najbolje što može te da se znakovi starenja što kasnije pojave.
 
Uz uobičajene savjete kao što su izbjegavanje sunca bez zaštite, redovito hidratiziranje i ispijanje vode, u posljednjih nekoliko godina stručnjaci upozoravaju na još jednu stvar - izbjegavanje sokova.
 
Nedavno istraživanje provedeno u San Franciscu pokazalo je da ljudi koji svaki dan ispijaju čašu nezdravog, gaziranog soka ranije dobivaju bore, a kože im može izgledati i do 3 godina starije.
 
To se odnosi i na ostale zaslađene sokove, čak i one na kojima stoji natpis "bez šećera", a koji su zaslađeni umjetnim sladilima, jer uzrokuju pucanje kolagena u koži što dovodi do bora.
 
Ne možete li izdržati bez sokova, ograničite se na samo nekoliko čaša tjedno, a u međuvremenu pijte puno vode i nezaslađenih čajeva.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS