Globalno tržište videonadzora očekuje porast više od 12 posto u 2014.

Baš kao što je kraj svake godine prilika za pogled unatrag, u prethodnih 12 mjeseci, tako je i početak godine prilika za pogled unaprijed – u kristalnu kuglu koja bi mogla otkriti što će se sve događati u idućih 12 mjeseci. Tako su u agenciji IHS upravo objavili novu "bijelu knjigu" pod naslovom "Trendovi u videonadzoru u 2014. godini".

U njoj se, uz ostalo, ističe da bi svjetsko tržište videonadzora ove godine trebalo narasti za više od 12 posto. Prihodi bi – s prošlogodišnjih 14,1 milijardi USD – trebali ove godine narasti na 15,9 milijardi.

"Tijekom protekloga desetljeća tržište videonadzorne opreme razvijalo se velikom brzinom - u većini godina bilježeći dvoznamenkasti rast", objašnjava IHS-ov analitičar Niall Jenkins zadužen za sektor videonadzora i sigurnosnih usluga.

"Sudeći po našim procjenama, niti ova godina neće biti iznimka. Snažan rast bit će potaknut velikom potražnjom za fiksnim 'dome' kamerama te za mrežnim kamerama 180/360°. Što se pak tiče vertikalnih tržišta, najveći utjecaj na rast potražnje i prodaje imat će sektor sigurnosti i videonadzora gradova te komunalni i energetski sektor.

Daljnje širenje tržišta tek je prvi od ukupno 10 glavnih trendova koji bi ove godine trebali oblikovati svjetsko tržište videonadzora. Među njima su, uz ostalo, i pojava termalnih kamera na komercijalnom tržištu, kontinuirano uvođenje tehnologije POE (power over Ethernet) te rast broja narudžbi videonadzorne opreme za potrebe policije.

Kao veliki pobjednik u kategoriji videonadzornih kamera spominju se panoramske mrežne kamere čija bi prodaja tijekom 2014. mogla porasti za više od 60 posto u odnosu na lani.

Izvor: Zaštita.info

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS