Važnost edukacije zaposlenika o IT sigurnosti

Prošla su ta vremena kada je korištenje interneta bilo ograničeno samo na laptop i osobno računalo. U današnje vrijeme kada IT tehnologija nezaustavljivo ide prema naprijed (pametni mobiteli, tableti, e-bankarstvo, cloud poslovanje..) bitno je razviti svijest o zaštiti podataka.

Iako smo pomakli granice razvoja tehnologije isto tako smo postali sve izloženiji cyber napadima. Za tvrtke i organizacije bitno je da svoje zaposlenike educiraju o rizicima koji su uključeni tijekom korištenja interneta. Zaposlenici moraju biti informirani i pripremljeni za sigurnosne prijetnje koje su usmjerene prema njima, njihovim računalima i organizaciji.

IT tečajevi o informacijskim sigurnostima postali su obvezan dio obuke za sve zaposlenike koji rade u IT djelatnostima. Gubici važnih podataka mogu zadati težak udarac nekoj organizaciji i nanijeti joj materijalnu štetu. Štedi se na sve strane, tvrtke su zadužene i opterećene poreznim davanjima - tko bi još mislio i na sigurnost. Nažalost, takvo mišljenje je danas uvriježeno na svakom koraku.

Izvor: ICT Business

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS