Pet savjeta Justina Schuha, Googleovog inženjera za sigurnost informacija

Kada je riječ o cyber sigurnosti, Justin Schuh vam zaista može pružiti korisne savjete.
 
Još prije nego što je 2009. godine počeo raditi za Google kao inženjer za sigurnost na Chrome tražilici, sakupio je zaista živopisno radno iskustvo. Radio je za IBM, NSA te za američke marince. Trenutno je u Googleu odgovoran za sigurnost Chromea. Mnogo je stvari koje i sami možete poduzeti da biste se sigurnije koristili internetom. Donosimo pet savjeta:
 
Izbjegavajte korištenje javnih računala
Ako baš morate koristiti računala u internet kafićima, hotelima ili knjižnicama, imajte na umu da bilo što što radite može postati javno. Nemojte provjeravati bankovne izvatke ili se prijavljivati na društvene mreže.
 
Različite lozinke za različite korisničke račune
Pamćenje različitih lozinki je teško, ali zaista je opasno koristiti istu lozinku za sve korisničke račune.
 
Koristite dvofaktorsku autentifikaciju kad god je moguće
Dvofaktorska autentifikacija je način da web stranice potvrde da ste vi zaista vi, a provodi se slanjem jedinstvenog koda prilikom log-ina. Schuch objašnjava kako je ona značajno smanjila hakerske napade. 
 
Razmislite dvaput prije nego instalirate plug-in
U posljednje vrijeme, objašnjava Schuch, primjećuje se povećan broj pokušaja da se korisnike 'usmjeri' na skidanje plug-inova koji onda mogu pratiti što pretražujete, tipkate i slično. Stoga dobro istražite plug-in prije nego ga instalirate.
 
Ažurirajte browser
Ako koristite zastarjelu verziju tražilice, vaša će zaštita od online prijetnji također biti zastarjela.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS