Četiri razloga zašto izbrisati facebook aplikaciju sa mobitela

Facebook aplikacija je jedna od najpopularnijih na svijetu jer je koristi skoro milijardu ljudi. Uprkos tome, njeno korištenje loše utječe na određene stvari kada je riječ o vama i vašem pametnom telefonu.
 
U nastavku pogledajte četiri opravdana razloga zbog kojih bi trebalo da obrišete ovu aplikaciju, prenosi Telegraf.
 
Troši vrijeme
 
Koliko puta ste pretražili cijeli news feed na mobilnom telefonu i shvatili da ste bespotrebno potrošili 20 minuta tražeći razlog da lajkujete ili prokomentarišete nešto? Korištenje Facebooka na računaru je sasvim dovoljno, pa je bolje da tih 20 minuta provedete u razgovoru sa prijateljima ili radeći nešto korisno.
 
Brzo troši bateriju
 
Trajanje baterije na pametnim telefonima samo po sebi nije sjajno, a kada na to dodamo i gomilu aplikacija koje zahtijevaju internet konekciju, završimo na tome da dva puta dnevno moramo da dopunjavamo telefon.
 
Brisanje Facebook aplikacije sa vašeg telefona će sigurno značajno produžiti trajanje baterije.
 
Puno troši internet
 
Gledanje fotografija, video snimaka i ostalih sadržaja na Facebooku značajno utječe na potrošnju interneta. Često se desi da prekoračimo dozvoljenu potrošnju podataka za prijenos interneta, pa da nam kraju mjeseca stiže veći račun nego obično.
 
Brisanje Facebooka sa telefona će taj problem riješiti.
 
Nije potreban za druge aplikacije
 
Ukoliko ste admin na nekoj stranici na Facebooku, za taj posao vam nije potrebna sama Facebook aplikacija. Umjesto nje, možete koristiti aplikacije kao što su Facebook Groups, Pages Manager i Messenger.
 
Ove tri aplikacije omogućavaju korištenje društvene mreže nezavisno jedna od druge i bez potrebe za prijavljivanjem na Facebook.
 
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS