Apple kažnjava partnere s 50 milijuna dolara u slučaju curenja informacija

Ako slučajno nešto izađe u javnost, a tiče se poslovne tajne ili informacija o proizvodima, Apple će od partnera zatražiti penale u visini od 50 milijuna dolara. Naime, svi oni koji rade s Appleom mogli bi nagrabusiti ako se slučajno izlanu pred nekime o tome što Apple planira napraviti i to iscuri u javnost.

Svi dobro znamo kako je Apple opsjednut s čuvanjem informacija i kako je teško doći do nekih određenih podataka. Shvaćamo da se Apple boji da mu van ne procure zanimljive i važne informacije, no kazna je možda malo previsoka. Naravno, taj iznos se sigurno ne odnosi na one male tvrtke i dobavljače, nego je ta cifra stavljena zbog velikih igrača kao što je Samsung.

Danas je element iznenađenja vrlo važan u poslovanju i kada se sve otkrije unaprijed onda nema baš nekog smisla, zar ne... Zna to jako dobro i Apple i zato je uveo ovako visoke kazne.

Očito su previše vjerovali nekim partnerima i dobavljačima, no uvidjeli su kako se informacije vrlo brzo šire u javnosti, a radilo se o nekim stvarima koje su bile poslovna tajna. Neki puta je Apple puštao i lažne informacije samo da zbuni poslovni svijet i tako je sačuvao one glavne stvari koje nisu smjele van do zadnjeg trenutka.

Koliko god se nekima ovaj postupak čini malo prenaglim, treba napomenuti da svatko ima pravo na zaštitu svojih informacija, bez obzira za koji način zaštite se odlučio.

Izvor: ICT Business

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS