VIDEO / Snimci pljačkaša iz Banovića i Zavidovića koji su harali Tuzlanskim i ZE-DO Kantonom!

U  opsežnoj akciji službenika MUP-a Tuzlanskog kantona, te njihovih kolega iz Zeničko-dobojskog kantona  uhapšeno sedam osoba iz Zavidovića i Banovića koje se sumnjiče da su proteklih godina počinile više od 200 krivičnih djela.

Uhapšeni su vozilima Specijalne policije dovedeni u prostorije MUP-a TK-a, a nakon kriminalističke obrade će biti predati u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

On je naveo da je tokom akcije pronađena veća količina robe koja se može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima. Radi se o prehrambenim artiklima, tehničkim stvarima, građevinskom materijalu, cigaretama, električnoj i kompjuterskoj opremi...

Bportal.ba u posjedu je snimaka iz Živinica i Zavidovića, na kojima se vidi kako su pljačkali članovi ove grupe. Pljačke datiraju iz aprila prošle godine.

Kako se nezvanično moglo saznati, uhapšeni su rođaci Amel i Avdo Smajlović iz Banovića, te braća Elvedin i Nisvet Numanović, Suad Karanović, Senid Avdić i Selmir Huskić  iz Zavidovića.

Na ovim snimcima vidi se kako su 'ordinirala' složna braća i rođaci, sve dok nisu uhapšeni, a više snimaka donosi Bportal.

Zadnji put promjenjen utorak, 21 Januar 2014 14:51

Medij

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS