Kako se špijuniraju treninzi reprezentacija u Brazilu.

Didier Deschamps zatražio je istragu oko bespilotne letjelice koja je nadlijetala stadion tijekom zatvorenog treninga francuske reprezentacije.

Neki strani mediji počeli su pisati o 'skandalu na SP u Brazilu' i prije početka prve utakmice i skandaloznog suđenja japanskog suca koji je dosudio nepostojeći kazneni udarac za Brazil i time im pomogao u osvajanju prva tri boda.

Naime, nogometaše francuske reprezentacije na treningu uznemirila je bespilotna letjelica koja je letjela iznad stadiona i nadgledala trening. Iako su se neki igrači šalili kako ih nadgleda NLO, izbornik francuske reprezentacije Didier Deschamps nije bio previše impresioniran te je odmah naredio istragu jer vjeruje kako je riječ o špijunaži njihovih protivnika iz grupe i da ih nadgleda netko iz reprezentacija Švicarske, Ekvadora ili Hondurasa, odnosno da bi iza ove letjelice mogli stajati francuski novinari.

Na Yahoo Sportsu napominju kako je riječ o bespilotnim letjelicama kakve se najčešće koriste u špijuniranju vojnih ciljeva te se čini da su one sada dobile potpuno novu ulogu u špijuniranju zatvorenih nogometnih treninga. Iako još nema službenih informacija o tome tko je upravljao letjelicom, novinari Business Insidera kažu kako je možda samo riječ o ljubitelju nogometa koji je želio pogledati trening (iako nije isključeno da je riječ o novinaru ili špijunu iz suparničkog tabora), a kako je on bio zatvoren za javnost, odlučio se za ovu neobičnu taktiku.

On je navodno uhićen te se navodi kako 'nije riječ o osobi povezanoj s reprezentacijom Hondurasa', prvim francuskim protivnikom na SP u Brazilu. Bez obzira je li riječ o špijunu ili ljubitelju nogometa, ova situacija pokazuje koliko su bespilotne letjelice (za koje neki kažu da su budućnost dostave) postale pristupačne, ali i kolika opasnost u budućnosti prijeti od špijuniranja korištenjem ovakvih uređaja. 

Izvor: Dnevnik.hr

Zadnji put promjenjen nedjelja, 28 Septembar 2014 15:55
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS